30. bejegyzés…15 hónapos vagy…

Drága kincsem!

Az elmúlt hónapokban nehezebben vettem rá magam a naplóírásra, inkább választottam az 1-2 perc alatt megírható, rövidebb bejegyzéseket. Remélem azokhoz is hozzá fogsz majd férni, amikor felnőtt leszel és érdekelni fognak ezek az idők. De most itt vagyok és gyorsan megírom, amit fontosnak tartok, nehogy elfelejtsek bármit ebből a varázslatos időszakból. Hála a csodálatos apukádnak, elengedett engem pár órára, hogy utólérjem magam. Beültem egy kávézóba, rendeltem egy cappuccinot, egy sajttortát és nekifogtam írni.

Ezalatt ti apával a megérkezett edények dobozán “cicataxiztok” (épp most küldte ezt a képet):

Ahogy említettem varázslatos ez az időszak. Mindennél szívmelengetőbb látni, ahogy bontakozik ki a személyiséged. Varázslatos, de elképesztően fárasztó is. Nincs megállás. Az alvasidőket leszámítva egy percet sem töltesz mozdulatlanul. Sőt 15 másodpercet sem. A pelenkázást addig bírod, amíg leveszem rólad a használt pelust, de hogy egy tisztát rád adjak és vissza is öltöztesselek az már harc. Megállíthatatlan vagy. Sosincs nincs elég inger, sosincs elég felfedeznivaló. Szerintem ennek is köszönhető, hogy ilyen sebességgel fejlődsz.

Bármi újat látsz vagy mutatunk neked, másnap már egyedül csinálod. Egy nap alatt tanultál meg kismotorozni, kanyarodni vele, leszállni és felszállni róla. Kaptál egy csúszdát is, amire szintén egy nap volt megtanulnod egyedül felmászni és lecsúszni.

A legnagyobb meglepetés mégis a beszédfejlődésed. Sosem hittem volna, hogy ilyen hamar fogsz szavakkal kommunikálni. Már azon is meglepődtem, hogy egy ideje bólogatsz ha kérdezünk valamit. De az hogy beszélsz…egyszerűen felfoghatatlan.

Megpróbálom felidézni és fonetikusan leírni a szavaidat:

“aja, apa, papa, labba (labda), lappa (lámpa), hinta, amma (alma), inni, cici, cica, táné (tányér), dudda (csúszda), Kam (Kami), ato (ajto), nyam-nyam, pom-pom (bon-bon), kapa (kalap), pipo (cipő), mammo (mamusz), tapa (tapad, csúzdán a lábad, ha nincs rajtad zokni), egy, nem, ko (csoki)”

Az állathangok is nagyon jól mennek már egy ideje:

“Vau-vau, máo (mijaú), brumm-brumm, áp-áp (háp-háp), horkantás (röf-röf), kú (kukurukú), gyí-gyí (lovacska), tátogás (halacska), váá (oroszlán), ssz (kígyó), bú (mú)”

A legjobb barátaid neveit is mondogatod már: “Kitti, Lele (Lili)”

Egy ideje egyedül próbálkozol az öltözködéssel is. Ha segíteni szeretnék hevesen tiltakozol. Biztos vagyok benne, hogy az önállósággal sosem lesz gondod.

Ha felveszel valamit akkor körbe forogsz mint egy mini topmodell, hogy minden irányból megcsodálhassunk.

A hintázás még mindig nagy kedvenc. Napi egy órát legalább töltesz benne.

Felfedeztük, hogy az esti kitakarózás legjobb ellenszere a hálózsák. Bunkizsáknak hívjuk, így te is nagyon megszeretted. Van egy olyanod, amin egy labdázó cica van, ezért amikor aludni szeretnél menni akkor elkezded mondogatni, hogy cica, labba, cica, labba és tudom, hogy a hálózsákra gondolsz.

Egyik kedvenc játékod a bújócskázás, de a kergetőzés is kezd sláger lenni. Hihetetlen, hogy nemrég tanultál meg járni, most meg már szaladsz.

Ha kérdezzük, hogy “Kamilla, hány éves vagy?”, akkor hangosan rávágod, hogy 1, és mindkét kezeddel próbálsz egyet mutatni, persz a mutató ujjaddal, és sokszor inkább 2-t vagy 3-at mutatsz. Mondanom sem kell, hogy olvadozunk apával tőled, és mint minden idegesítő szülő, folyamatosan próbálunk rávenni a produkcióra. Kamilla csináld ezt, mutasd azt…de ha nincs kedved akkor egyszerűen rávágod határozottan, hogy “NEM”.

Most befejezem az írást, felhívom apát, hogy, hogy vagytok és megkérdezem tőle, hogy hazamenjek és délután együtt menjünk edzeni, vagy menjek el most egyedül és délután ő is elmegy inkább egyedül. Ha külön megyünk, akkor tudunk szaunázni is kicsit, de lehet inkább azt választja, hogy menjek most haza hozzátok. 🙂

Nagyon-nagyon szeretlek, nem győzök hálálkodni érted. Rengetegszer mondom el neked, hogy mennyire csodálatos vagy, és hogy mennyire vágytam rád. Soha semmi mást nem kérek, veled mindenem megvan. ❤️

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s