28.bejegyzés…11 hónapos vagy…

Drága Kamilla,

épp az autóban alszol, én pedig ülök egy cukrászda teraszán, egy kávéval. Jár a motor, megy a klíma, és az ablak le van húzva, hogy halljam, ha felébredsz. Közel vagyok, de így is 5 percenként felállok és megnézlek. Bedugom a karom az ablakon, ellenőrzöm a hőmérsékletet… Ma kimaradt a délelőtti alvásod. Valamiért felébredtél hajnalban, és csak reggel 6 körül aludtál vissza. Sosem szokott ilyen lenni. Nem sírtál, csak halkan beszélgettél mellettünk. Bemásztál közénk és felváltva bújtál apához és hozzám… Mesiékkel találkoztunk ma. Játszottál Tulsival, mi pedig próbáltunk beszélgetni. Ebéd után, amikor elálmosodtál, elindultunk hazafelé. Elaludtál az autóban, és mivel ma csak egy alvás lesz, hagylak, hogy ez az egy jó hosszú legyen.

2 hét múlva 1 éves leszel. A puffon, a kanapé szélén támaszkodva, vagy a kezünkbe kapaszkodva könnyedén sétálgatsz. Olyankor úgy szorítod az ujjainkat, hogy szinte elfehérdednek, de nem azért mert félsz, hanem azért, hogy nehogy újra négykézláb kelljen közlekedned. Ha kitárva a karjaimat magamhoz hívlak, akkor már 2-3 lépést egyedül is megteszel. Ilyenkor mindig elmondom Apa egyik kedvenc mondókáját:

“Ez a kislány jajj de szép, ha egyet lép hozzám lép. Ha kettőt lép tillárom, a karomat kitárom. Hogyha hármat lépeget, mondok neki szépeket: tipi-topi kislányom, jer ölembe virágom.”

Ez a versike gyermekkorom kedvenc verseskönyvéből, Gazdag Erzsi Meseboltjából való. Be van égve a tudatalattimba. 🙂

Egyre több dolgot értesz meg, még mindig napi szinten meglepetéseket okozva ezzel nekünk. Ha azt mondom meleg az étel, te serényen fújni kezdesz. Ha ránézel a könyveidre és mondom, hogy adj egyet, olvasok neked, akkor néhány másodperc gondolkodás után már hozod is. Igazi ingerkereső baba vagy. Szinte minden percben azon vagyunk, hogy lekössük a figyelmedet. Néhány napja már puszit is adsz és szorosan magadhoz ölelsz minket. Mondtam is Apának, hogy kész, engem megvettél. Igaz tátott szájjal, nyálasan puszilsz, mint egy kis víziló, és ölelésnél úgy szorítod a nyakunkat, hogy majd megfulladunk, de ennél jobb még nem nagyon történt velünk. Elolvadunk tőle.

Már fésülködni is tudsz. Persze fogakkal fordítva tartod a fésűdet, de csinálod, pont ahogy tőlem látod. Esténként együtt mosunk fogat is. Óriási dumagép vagy. Hangosan magyarázol, még a szomszéd házban is hallják. Át szoktak kiabálni, kérdezik, hogy mit mondasz. 😀

Ha zenét hallasz, továbbra is azonnal mozogni kezdesz. A hétvégi lagziban is te voltál a táncparkett legfiatalabb ördöge…vagy inkább angyala.

Jajj talán már nem is vagy baba, egyre jobban kezdesz egy kislányra emlékeztetni. Ettől a gondolattól összeszorul a mellkasom…inkább témát váltok. 🙂

Engedd meg, hogy ebben a bejegyzésben a Jónás Papáról és Panniról is írjak neked. Már régóta készülök erre, mert az első perctől kezdve nagyon különleges kapcsolat van köztetek.

Alig voltál néhány napos, amikor a Papa először meglátogatott minket. Megfogott és órákon át le sem tett. Már 20 perc után mondta, hogy elzsibbadt a karja, mondtam is neki, hogy adjon ide nekem nyugodtan, de ő azt mondta semmi pénzért nem tesz le, és nem is tett…

Onnantól fogva 2-3 hetente jönnek hozzád. Nem láttam őket ennyit az elmúlt 13 évben, amióta nem otthon lakom. Ha kérdezem vegyek-e nekik valamit, amit én szoktam beszerezni, akkor azt mondják, csak keveset, mert úgyis jönnek nemsokára. Két hónapos lehettél, amikor sétáltunk a Papával és azt mondta, hogy látott egy filmet, amikor a nagypapa járt a kisunokájáért az iskolába, és neki is ez a vágya. Azt is elmondta, mennyire bánja, hogy amikor mi voltunk kicsik a nővéremmel, akkor nem szerzett több közös élményt velünk. Pedig visszagondolva nekem rengeteg élményem van vele. Mindig nagyon közel állt hozzám. ❤ Óriási boldogság látni, mennyire szeret téged.

Etet, itat, dobál, puszilgat, cipel, dögönyöz amikor a közeledben van. Amikor nálunk alszik és hallja reggel, hogy ébren vagy, már jön is be a szobába. Nem érdekli, hogy mi Apával ott fekszünk pizsamában, vagy nélküle :D, ő szó nélkül odaül az ágy szélére, mintha ott se lennénk, mert csak az számít, hogy azonnal láthasson téged. Hozzád jön. Nevettünk is Apával, mert azt hittük, ilyen csak a filmekben van. 😀

Nincs még olyan minőségű szeretet,mint amit egy nagypapa adhat, és hála az égnek, ő minden csepp szeretetét neked adja. Sokszor látom, hogy könnyek szöknek a szemébe amikor néz téged.

Panni a másik csoda…persze Papa párja, de mégsem a nagymamád. Sose reméltem volna, hogy ennyire fog szeretni. Te vagy a kis Tökszoszija. Ő pedig olyan neked, mint egy nagy bölcs barátnő, egy bálvány. Az első perctől kezdve, ha ő mutat neked valamit, azt rögtön lemásolod. Ha ő kínál valamivel, azt azonnal elfogadod. Így tanultad meg az elsők között a nyelvnyújtást, és ettél a hozzátáplálás első hónapjában tejszínhabot. Most szombat óta pedig fülsüketítően visítasz, mert a lagziban jó buli volt erre megtanítani. (Köszi Panni 😀 <3) De mondtam neki, hogy azt ad neked, amit akar, és arra tanít, amire csak kedve van, mert tudom, hogy az csakis a javadra válik. Panni igazi bölcs lázadó, és ezt te nagyon élvezed, én pedig örülök, hogy a közeledben van egy ilyen ember, aki a szabadságra tanít. A jó értelemben vett gátlástalanságra, és a másokat figyelembe vevő önérvényesítésre. Mindezt meghálálhatatlan figyelmességgel és tisztelettel teszi. Megkérdezett egyébként a tejszínhab előtt is. Tudja, hogy figyelek az egészségedre és nem veszek és kíszítek neked cukrozott, színezékes, ízfokozós, egészségtelen ételeket. Ezért ha hoz neked valamit, az egészséges. Ha meg akarja osztani veled a fagyiját, akkor magának is a steviásat kéri. Persze azt is tudja, hogy nem vagyok “egészség paramami”, pont azért adok és veszek neked csak egészséges dolgokat, mert elkerülhetetlen, hogy vendégségben, étteremben ne egyél sültkrumplit, pizzát vagy ne kapjunk ajándékba cukros kekszet, csokit. Ezeket is megesszük, megeheted. Így van nálunk egyensúly.

Nagyon szeretem a hétköznapokat veled. Ténylegesen csodában élünk. Egyszerűen semmi sem hiányzik. Nem győzök napi szinten hálát adni érted, és olyankor szinte könyörögve kérem a Jóistent, hogy tartson meg minket így, egymásnak, egészsében. ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s